Cum sa conectezi prin USB un dispozitiv Android la Ubuntu 12.04

Bun gasit!

Am observat ca Ubuntu are o problema la conectarea dispozitivelor Android, o treaba chiar jenanta as spune, Ubuntu 12.04 nu acceptă MTP prin GVFS (sistemul de fisiere virtual desktop GNOME). Versiunile mai noi, de exemplu Ubuntu 13.04 au deja o versiune GVFS care sprijină MTP. In acest sens va trebui sa instalam o versiune mai nouă a GVFS pe Ubuntu 12.04 (și 12.10).
Incepem prin a deschide un terminal scriind in HUD (panoul principal): „terminal”, apoi cu copy luam fiecare linie de mai jos si o introducem in acesta, urmata de tasta Enter. Urmarim pe ecram optiunile necesare, va trebui sa apasam „enter” pentru anumite fisiere sau „Y” urmat de enter pentru instalare. Nu uitati s aintroduceti parola cand vi se solicita; atentie, parola nu este vizibila in momentul tastarii!

Pentru a fi siguri ca totul a decurs cum trebuie restartam si sistemul. Apoi introducem cablul USB in telefon, tableta, etc. si urmarim in partea de sus a ecranului aparitia icoanei corespunzatoare  USB. Click pe aceasta si si apoi acceptam conexiunea pentru spatiu stocare usb; in caz contrar aceasta nu se poate realiza. La Android 4.x posibil sa nu mai fie necesara aceasta operatiune, eu am incercat doar pe Android 2.x.

De asemenea, pentru unii utilizatori poate fi folosit cu rezultate destul de bune si gMTP; il gasiti tastand direct in Centrul Software Ubuntu sau click AICI.

Succes!

Captură din 2014-04-05 16:22:26

 

terminal

 

 

Captură din 2014-04-05 15:19:26

 Comenzi Terminal:

sudo add-apt-repository ppa:langdalepl/gvfs-mtp
sudo apt-get update
sudo apt-get install gvfs
sudo apt-get upgrade

 

Surse:

Robert Penz Blog
Digital Nomad

2 Responses to Cum sa conectezi prin USB un dispozitiv Android la Ubuntu 12.04

  1. Buna treaba. Chiar ma contopenisem cu problema asta.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*